چگونی طراحی و تولید اسکرو لوله ای یا کانوایر شیبدار
در طراحی و ساخت اسکرو لوله ای یا کانوایر شیبدار مانند خود اسکرو کانوایر عوامل مختلفی دخیل می باشند. از این عوامل نوع ماده ای که قرار است انتقال پیدا کند اهمیت ویژه ای دارد.
پس از آن سنگینی و حجم این بار انتقالی برای طراحی اسکرو لوله ای اهمیت پیدا می کند. همچنین عوامل دیگری از جمله محل و مکان قرارگیری دستگاه اسکرو و شرایط جوی محیط اطراف تاثیرگذارند.
جنس آن از آهن یا استیل است. لوله های اسکرو باید دارای استاندارد خاصی باشند. آنها طی پروسه جوشکاری زیر پودری بین قطر 14 اینچ تا 32 اینچ و ضخامت بین 4 تا 10 میلیمتر تولید می شوند.
گریدهای مختلف فولاد برای ساخت اسکرو لوله ای بر اساس سفارش مشتری انتخاب می شوند. علاوه بر امکانات در فرآیند کنترل کیفیت، لوله ها نیازمند استانداردهای دیگری نیز می باشند.
این تولیدات باید مطابق استانداردهای معتبری چون AWWA-C200 جهت استفاده در لوله های آب و IPS MPI جهت استفاده در لوله های نفت و گاز انجام شوند.
کانوایر شیبدار معمولاً از کمی بالاتر از موقعیت افقی تا حداکثر 45 درجه از موقعیت افقی کار می کند. با افزایش درجه شیب ، به دلیل اثرات جاذبه و عقب افتادن مواد حجیم، راندمان انتقال مواد، کاهش می یابد.
عملکرد کانوایر شیبدار
به هنگام ساخت اسکرو لوله ای برای انتقال مواد، اسکرو روی یک شفت مرکزی ثابت می شود. سپس روی بدنه آن به چرخش در می آید. در طی این پروسه چرخش اسکرو بر روی بدنه شفت، مواد و مصالح در امتداد کف و کنارههای لوله اسکرو و در فضای باقی مانده خالی بین مارپیچ نوسان و حرکت می کنند.
این حرکت باعث لغزش ذرات مواد و مصالح روی هم می گردد. حرکت رو به جلو را سهولت می بخشد. از این دستگاه در صنایع فله ای بیشتر استفاده انجام می شود. بیشترین كارایی را در این بخش از صنعت دارا می باشد.
انتقال مواد در این دستگاه
در ساخت اسکرو لوله ای ، مواد مصالح ریخته شده به داخل آن از دهانه پایینی به آسانی به دهانه بالایی انتقال می یابند. یکی دیگر از مزایای استفاده از آن این است که مواد و مصالح دارای حداقل اتلاف در حین جابجایی و انتقال می باشند. همچنین به نیروی انسانی كمتری برای انجام كار نیاز است.
لوله های حلزونی آن در سایزها و اندازه های گوناگونی و با توجه به ظرفیت انتقالی این دستگاه در خط تولید استفاده می شوند. این اسکرو ها بر اساس مصارف مختلفی كه می توانند مورد استفاده قرار گیرند، سایز و طول و جنس متفاوتی دارند.
- برای مثال اسکرو 12 اینچی ظرفیت و توانایی انتقال 80 تن در ساعت را دارا می باشد.
- اسکرولوله ای 10 اینچی که ظرفیت انتقال 60 تن در ساعت را دارد.
- نوع 8 اینچی آن، در یک دستگاه می تواند 40 تن مواد و مصالح را در ساعت انتقال دهد.
- اسکرو اینچی به عنوان یک اسکروی کوچک تنها توانایی انتقال 20 تن در ساعت را دارا می باشد.
- بر اساس نوع مواد و محل استفاده و نیاز مصرف كننده می توان هر کدام از این اسکروها را طراحی کرد.
مزایای اسکرو لوله ای
دستگاه اسکرو لوله ای مزایا و ویژگی های بیشماری دارد. از جمله مزیت های آن، امکان تعمیر و نگهداری آسان آن در شرایط مختلف می باشد.
این دستگاه با جلوگیری از ورود گرد و غبار شرایط را برای نگهداری بهتر و بیشتر دستگاه برای مصرف کننده فراهم می کند. همچنین مصرف انرژی بسیار پایینی دارد.
اسکرو لوله ای به عنوان مارپیچ های انتقال مواد در کارخانه های مختلفی مانند کارخانه تولید مواد دارویی، کارخانه فرآوری مواد معدنی و شیمیایی و مواد غذایی و… كاربردهای بسیار زیادی دارد.
کاربرد این دستگاه در صنعت سیمان و مواد غذایی
برای استفاده در کارخانه های بتن، سیمان، جدول، تیر برق، دیوار های بتنی و انتقال این مواد می باشد. از این دستگاه در صنعت مواد غذایی برای انتقال موادی همچون گندم، ذرت، آرد و… می توان استفاده کرد. همچنین اسکرو لوله ای جهت حمل گچ و آهک و ماسه و انتقال آنها نیز كاربرد فراوانی دارد.
کاربرد این دستگاه در صنایع وابسته به کشاورزی
این دستگاه برای انتقال پودر در صنایع وابسته به کشاورزی کاربرد دارد. پودر از دریچه ورودی وارد این انتقال دهنده می شود. به وسیله مارپیچ در حال دوران داخل بدنه استوانه ای این دستگاه جابجا شده و به سمت دریچه خروجی رانده می شود.
ساختار اسکرو لوله ای به این شكل است که از یک لوله اصلی و یک لوله مرکزی که قطر کمتری دارد و پره هایی که حول محور لوله آن قرار گرفته اند، تشکیل شده است.
در این دستگاه توسط یک الکتروموتور که بر روی یک شاسی نصب شده انتقال مواد صورت می گیرد. در ابتدای این لوله اصلی یک عدد قیف برای ریزش مواد و در انتهای آن یک لوله برای تخلیه مواد تعبیه شده است. می توان در اسکرو لوله ای این دو لوله را بصورت فلنج دار طراحی کرد که مانع از گرد و غبار حاصل شده از انتقال مواد گردد.